Friday 23 March 2012

Cursuri bune de engleza on line

Multi profesori sau "mai bine", multe persoane care au avut nevoie de a invata limba engleza si "au mers pana la capat" cu lucrul asta, devin apoi mandri de ce au invatat (dupa parerea lor foarte corect si minutios) si incearca sa dea mai departe sfaturi, sa faca/ infiinteze cursuri, sa umple internetul cu toata experienta lor demolatoare de vechi si mult prea putin folositoare idei de invatat. Un lucru este cert: fiecare avem nevoile noastre, abilitatile noastre, realitatea noastra si felul nostru unic de a invata limba engleza. Va pot doar atrage atentia asupra unor site-uri care in opinia mea sunt destul de explicite si destul de puse la punct. Aceste doua site-uri mie imi par destul de elaborate, puse la punct, usor de parcurs si usor de inteles.

A invata o limba straina este un lucru mare si nu se poate ajunge la performanta ne avand contact cu nativi. Am spus multor oameni, copii si companii: nu accentul fara repros face totul, nu gramatica fara greseala ci acel fel de a vorbi pentru a te face perfect inteles. E clar ca trebuie invatata gramatica (in mod general) si trebuie sa ai habar de vocabular si nu in ultimul rand trebuie sa stii verbele irregular; consider ca romanii se streseaza si isi imping mai mult in fata frica de un eventual esec, atat de mult incat uita de frumusetea limbii, si maxima usurinta de a fi invatata si perceputa. Am intalnit persoane care cauta logica in invatarea limbii, am intalnit pe de alta parte oameni care ii cautau disperati muzicalitatea... e doar o limba, e doar un cod nu altceva, nu se aseamana cu nimic. Maturii ajung la un nivel atat de sacadat si perturbator de a-si creea probleme si a se impotmoli in rutina incat uita de ideea de unic, natural si inventiv.

Cand nu stim ce inseamna cuvintele interlocutorului este mai mult decat politicos, frumos si sanatos sa il oprim si sa intrebam intelesul sau spectul folosit. Cand uitam noi un cuvant repeziciunea gandirii poate cu siguranta sa inlocuiasca termenul cu explicatia, sinonimul sau vreun adjectiv folositor.

Este esential sa fii sigur pe tine si sa te faci inteles (chiar daca dai mai mult din maini si ajungi sa transpiri la sfarsitul convorbirii). Dupa cum v-am indreptat catre un site pentru exercitiul scrierii si mai ales pronuntarii o sa mai caut sau reamintesc si alte metode, site-uri si exercitii de prefectionare prin joaca, prin activitate relaxanta si destul de interactiva. Nimeni niciodata nu va putea inlocui un nativ si nici un profesor sau o persoana traita foarte mult timp printre nativi.

Pentru alte detalii sau lectii sau traduceri, sfaturi si ce altceva mai aveti nevoie ma gasiti aici

No comments:

Post a Comment