Monday, 2 April 2012

Engleza pentru incepatori

Foarte importanta este pronuntia; primele lectii cu care ne intalnim atrag niste semne ciudate pe nume "phonetics". Pentru un studiu elaborat  am  pus aici la dispozitie cateva link-uri cu filmulete ajutatoare atat pentru pronuntarea fonetica cat si pentru cuvintele care se confunda destul de usor si cel mai adesea.


Cel mai greu de pronuntat sunt "the" thumb" "these"; pentru a ajunge to master it trebuie sa exersam cu sau fara creion in gura. Cel mai bine priviti si exersati chiar singuri in oglinda sau cu ajutorul link-urilor de aici.


Apoi, expresiile ne dau ceva bataie de cap. Sunt acele cuvinte alaturate care prind un sens diferit decat daca le desparti (give it a hand = cu ajutor sau aplauze). Nowadays este mult mai usor to keep up with learning, singurul lucru pe care trebuie sa il exersam cu desavarsire este dorinta (daca ne dorim cu adevarat cu siguranta vom avea si vom razbate. Profesorul intervine aici doar cu mici corectii si cu ordinea necesara a fiecarui ins. Daca invatam "dupa ureche" nu inseamna ca vom invata corect! Good luck!